Byggesystem

De fleste av våre bygninger er basert på ett og samme modulsystem – et såkalt småblokksystem. Det som skiller bygningene fra hverandre, i tillegg til bredde, lengde, vegghøyde og takhelling, er de tilvalgene som kan velges. Nedenfor kan du lese mer inngående om de ulike delene i byggesystemet eller om veien fra tilbud til ferdig bygning.

Fra tilbud til levering

Vil du vite hvordan det fungerer å kjøpe en bygning av oss i Lundqvist Trävaru AB? Nedenfor beskriver vi kjøpsprosessen trinn for trinn. Se deg gjerne rundt på nettstedet vårt for å få en oppfatning av hva vi kan tilby og hvilken type bygning du vil ha. Nøl ikke med å ta kontakt med oss dersom det er noe du lurer på.

1. Tilbud

Når du har bestemt deg for hvilken type bygning du vil ha, og tenkt over lengde, bredde, høyde og takhelling, kan du kontakte oss på telefon, via e-post eller benytte deg av vår priskalkulator på lenken nedenfor. Da kan vi regne videre på bygningen din og diskutere eventuelle tilvalg som du er interessert i (f.eks. grunning, yttertak, grunn, isolasjon med mer).

 

For at vi skal kunne gi deg en fraktkostnad, må du angi leveringssted – eller enda bedre – postnummer.

REGN PÅ BYGNINGEN DIN SELV DIREKTE PÅ NETTET

2. Byggetillatelse

Før du starter byggingen må du søke om byggetillatelse hos din kommune. Hvis du skal bygge utenfor tettbebyggelse, kan det finnes visse unntak fra kravet på byggetillatelse. Kontakt din kommune for å få mer informasjon. Via vår priskalkulator kan du selv skrive ut ferdige fasade-, plan- og seksjonstegninger. Lever inn disse sammen med et tomtekart der du har tegnet inn hvor på tomten bygningen skal stå. Da har du normalt sett det som kreves for enklere bygninger.

 

Tegninger for bygninger som avviker fra vår standard, kan vi tegne mot et gebyr. Tenk på at det iblant kan ta lang tid å få byggetillatelse, så vi råder deg til å være ute i god tid. Normalt sett kan vi levere tegningene i løpet av 2–3 arbeidsdager.

HVA KREVES FOR Å FÅ BYGGETILLATELSE?

3. Bestilling

Når du har bestemt deg for hva du vil ha og har fått klarsignal fra din kommune angående byggetillatelse, er det klart for å bestille. Vi pleier alltid å gå gjennom bestillingene til slutt for å sikre at alt er med samt for å bli enige om levering, lossing og betaling. Når alt er klart, sender vi en ordrebekreftelse.
Ordrebekreftelsen fungerer som en kvittering på det du har kjøpt og den viser tydelig hva vi har plikt til å levere – så dobbeltsjekk alltid at det stemmer. Sammen med ordrebekreftelsen sender vi også våre allmenne vilkår og informasjon om ting det kan være bra å tenke på før byggingen.

KONTAKT OSS FOR Å LEGGE INN EN BESTILLING

4. Levering

Når byggesettet er klart, pakker vi det og sender det med et fraktselskap (vanligvis Schenker eller DHL). I forbindelse med at byggesettet forlater vår fabrikk, kontakter vi deg slik at du vet at det er på vei og også slik at du får kontaktinformasjon til transportselskapet. Senere ringer lastebilsjåføren deg i god tid før han eller hun kommer frem.
Som kunde er du ansvarlig for at egnet maskin med gafler (f.eks. en traktor) finnes på stedet for å kunne losse byggesettet på byggeplassen. Det må også være tilrettelagt slik at lastebilsjåføren med letthet kan kjøre en 24 meter lang trailer til og fra losseplassen. Hvis det ikke er mulig å oppfylle de to punktene ovenfor, leveres byggesettet til nærmeste terminal. Fra terminalen kan du siden hente byggesettet selv eller bestille utkjøring med f.eks. en kranbil.

LURER DU PÅ NÅR LEVERANSEN KOMMER? KONTAKT OSS.

5. Montering

Våre byggesett er laget slik at det skal være så enkelt som mulig å montere dem. Byggesettet til en vanlig enkel garasje monterer to hendige personer opp til en værbeskyttet utførelse i løpet av en helg. Ved leveransen følger det med en monteringsanvisning som i enkle trinn beskriver hvordan monteringen går til. Hvis det likevel oppstår spørsmål ved monteringen, hjelper vi gjerne til.
For en bygning av normal størrelse kreves det ingen større maskiner (f.eks. traktorer) ved montering, men hvis du skal bygge større bygninger, kan maskiner være til god hjelp.

VIL DU VITE MER OM HVORDAN MONTERINGEN GÅR TIL?