Takstoler

Norge er delt inn i mange ulike snøsoner, som kan variere fra 250 kg til 600 kg pr. kvm. Dette må vi ta hensyn til når vi dimensjonerer takstoler til nettopp ditt bygg. Det er store variasjoner fra sommerhytter i strandsonen og fjellhytter på over 1000 m.o.h. eller båtnaust på vindutsatte steder på Vestlandet. Våre takstoler er dimensjonert for å takle de aller fleste forhold. Vi følger norske forskrifter. Våre standard takstoler er dimensjonert for snølast 3,0 lett tak, alternativt snølast 2,5 tungt tak. Utover dette tilpasser, og dimensjonerer vi etter lokale krav til bæreevne. Vi gambler ikke på sikkerheten. Du skal føle deg trygg når du kjøper et byggesett Lundqvist Trevare.

Om takstoler

Her forteller vi litt mer om takstoler generelt, men også spesifikt om Lundqvists takstoler.

Hva er en takstol?

En takstol er den bærende delen av et yttertak. Takstolen finnes i ulike utførelser men består ofte av komprimert klassifisert tømmer som forsterkes ved hjelp av ulike typer takstoler.

Er takstolene dimensjonert etter riktig snøsone?

Alle våre standard takstoler er dimensjonert for å tåle snøsone 3.0 med lett tak (platetak) eller snøsone 2.5 med tungt tak (f.eks. betongstein). Dette dekker de fleste stedene i Sverige, og skulle det være usannsynlig at det ikke er nok – kan vi forsterke takkonstruksjonene ytterligere. Med våre takstoler trenger du aldri tenke på å måke takene.

Hvordan sikrer man at takstolene er riktig dimensjonert?

Alle våre takstoler er CE-merket, hvor våre prosesser gjennomgås årlig av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, for å sikre at vi følger gjeldende regler for design, beregninger, produksjon og lagring.

Kan du tilby andre takstoler enn de som er standard?

Så langt det er mulig prøver vi å finne en løsning hvor en av våre standardiserte løsninger kan brukes. Da kan vi garantere at alt fungerer smertefritt rundt levering og montering, fordi vi slipper å finne opp hjulet på nytt, for å slenge oss med en gammel klisjé. Men i tilfeller hvor dette ikke er mulig, kan vi noen ganger finne en spesialtilpasset løsning som passer dine spesifikke ønsker. Dette er imidlertid svært situasjonsavhengig og vurderes fra sak til sak.