Det hele begynte i 1936

Det begynte som et møbelsnekkeri for det svenske forsvaret. Siden da har bedriften hatt en rekke ulike roller i treindustrien gjennom årene. Det som tilsynelatende var bedriftens største tilbakeslag gjennom tidene, en stor brann i 2004 da hele bedriftens oppsamlede aktiva siden 1936 forsvant i løpet av en natt, ble i stedet startskuddet for noe helt nytt – og Lundqvist Trävaru AB fikk den formen vi har i dag.

Bedriften har i årenes løp hatt flere ulike roller i treindustrien – alt fra møbelsnekkeri til sagbruk og høvleri. I dag produserer bedriften byggesett for f.eks. garasjer, fritidshus, staller og mye annet.

Lundqvist Trävaru AB er en bedrift som har vært i familien Lundqvists eie i hele 80 år. Det hele begynte i 1936 da brødrene John og Ivar Lundqvist grunnla J. Lundqvist Trävaru AB. Virksomheten bestod da av et snekkeri som produserte møbler for forsvaret. På slutten av 1940-tallet tok den ene av brødrene, John, over bedriften og Lundqvist Trävaru AB gikk over til å være sagbruk og høvleri. John Lundqvist gikk brått og tragisk bort i 1983 og den da bare 27 år gamle sønnen Jan Lundqvist overtok virksomheten. Etter ytterligere en tragedie i 2004, da hele bedriften brant ned og dens oppsamlede aktiva siden 1936 forsvant i løpet av en natt, bestemte Jan seg for å satse helhjertet på å produsere de byggesettene som bedriften leverer i dag. Byggesettene ble starten på noe stort og bedriften vokste kraftig, mye takket være internetts inntreden i de fleste hjem. Dette førte til at bedriften raskt begynte å levere byggesett over hele Sverige. I 2014 var det tid for neste generasjon, Jens Lundqvist og Samuel Holmström, å ta fatt og bygge videre på det stabile grunnlaget Jan hadde lagt for bedriften. Siden 2014 er bedriften blitt utnevnt til Gasellbedrift fire år på rad av den svenske næringslivsavisen Dagens Industri, samt kåret til hele Sveriges digitale Gasellbedrift i 2014 av Google og Dagens Industri. Da bedriften lanserte den plugin-frie 3D-konfiguratoren i 2013, var man først ute med dette, og det har man bestemt seg for å være også i fortsettelsen. Bedriften jobber for å fortsette å drive utviklingen fremover, i en ellers ganske grå og konservativ bransje, og skape neste generasjons kundeopplevelse for de som ønsker å realisere sine byggeideer!