Veggblokk

Tenk om man kunne bygge fritidshus eller garasjer like lett som når man bygger med Lego? Ja, det er ikke langt unna – ved hjelp av vårt fleksible veggblokksystem kan du på en enkelt og praktisk måte bygge det meste selv.

Basisen i vårt modulsystem er de 1,2 meter brede veggblokkene. Høyden på veggblokkene kan tilpasses fra 2,0 meter til 4,8 meter og vi har et par ulike paneltyper å velge mellom. Våre veggblokker er forberedt for standardisolasjon som du kan kjøpe i byggevarehandelen for en billig penge.

Ettersom standardbredden på våre veggblokker er 1,2 meter, påvirkes lengden og bredden på en bygning av hvor mange veggblokker som brukes. Til en vanlig dobbelgarasje som er 6,0 meter bred og 7,2 meter lang, går det altså med 5 blokker i bredden og 6 blokker i lengden. (I virkeligheten blir bygningen litt større enn målene ovenfor ettersom panelene kommer til å stikke litt ut.)


Vinduer og dører i veggblokken

I vår fabrikk kan vi lage til for både vinduer og dører. Disse kan du enten kjøpe av oss eller i din lokale byggevarehandel. For at vi skal kunne lage til for vinduer og dører kreves det at de får plass mellom lektene i en egen blokk (altså at de ikke er bredere enn 1155 mm). Det er også mulig å sage ut åpninger for vinduer og dører på byggeplassen ved hjelp av en stikksag hvis man foretrekker det.


Garasjeporter eller bredere åpninger i veggblokken

For portåpninger produserer vi nesten alltid spesialblokker som er mindre enn standardbredden på 1,2 meter. Ved portåpninger på langsider leverer vi alltid limtrebjelker som takstolene kan hvile på.